UPS pakt Wall Street in

Wall Street krabbelt weer recht. ©REUTERS

Na vijf dagen vol rode cijfers kon de eerste etappe van een drukke resultatenweek op Wall Street de beleggers gisteren bekoren.De pakjesdienst UPS stond uitgebreid in de schijnwerpers.

De Amerikaanse beleggers durfden gisteren weer bij te kopen. De drie grote indexen stonden bij het luiden van de slotbel comfortabel in de plus: de Dow Jones won 1,1 procent naar 17.630 punten.De aandelen op de techbeurs Nasdaq deden het bijna even goed, met een winst van1 procent naar 5.089 punten.Ook de brede markt, de S&P500, koerste comfortabel hoger (+1,2%).

Die winst was te danken aan een rijtje fraaie bedrijfsresultaten.Die kregen meer aandacht dan het verslechterde vertrouwen van de consument, gevat in de index van de New Yorkse organisatie Confidence Board.Volgens die index blaakt de modale Amerikaan niet bepaald van vertrouwen in de toekomst van de economie. Vooral de loonevolutie baart zorgen.De index donderde van 99,8 naar 90,9 punten, het laagste peil sinds augustus 2011.

Maar dat leek de beleggers amper te deren. Ze keken liever naar de eerste etappe van een week bomvol tweedekwartaalresultaten. Amerikaanse bedrijfsgiganten zoals de farmareuzenPfizer (+2,9%), Merck (+0,9%) en de autoconstructeur Ford (+1,9%) klopten de verwachtingen en kregen applaus van de beleggers.

De schijnwerpers waren evenwel gericht voor UPS, ’s werelds grootste pakjesdienst (+5,2%). UPS verdeelde in het tweede kwartaal in totaal 1,1miljard pakjes, wat een toename is met 2,8 procent. Dat alles leverde een omzet van 14 miljard dollar op (+1,4%).Dat de inkomsten trager stegen dan de volumes is te wijten aan de stevige dollar. De operationele winst steeg met 11 procent naar 1 miljard dollar.Dat is 1,35 dollar per aandeel, ver boven de consensus van 1,26 dollar.

In de cijfers van UPS viel ook de sterke prestatie op van de internationale divisie, die pakjes vanuit de Verenigde Staten naar de rest van de wereld verscheept. Die divisie heeft ook de hoogste winstmarge.Het volume van het aantal pakjes dat naar Europa kwam, steeg met 9procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud