Advertentie

Value8 neemt Beursduivel.be over

Peter Paul De Vries, CEO van Value8 ©BELGAIMAGE

Value8, het investeringsvehikel van de Nederlander Peter Paul De Vries, koopt de beleggerssites Beursduivel.be en Belegger.nl over van Sanoma.

De voormalige Nederlandse beleggersactivist Peter Paul De Vries heeft met een serie overnames Value8 van een lege beursschelp uitgebouwd tot een investeringsmaatschappij met een beurswaarde van zo'n 75 miljoen euro. De Vries mikt op sectoren die volgens hem sneller kunnen groei dan de economie als geheel: voeding & gezondheidszorg, luxe & ontspanning, technologie en financiële diensten. 

Onder die laatste noemer vallen de overnames van twee beleggerssites die Value8 van Sanoma Digital overneemt. Het gaat om Belegger.nl en diens Belgische evenknie Beursduivel.be. Het gaat telkens om sites die met een sobere lay-out inzoomen op beleggersinformatie, met vooral updates over beursgenoteerde bedrijven en financiële markten. Voor het Finse mediabedrijf Sanoma, dat in volle herstructurering is, waren er onvoldoende synergieën met de andere digitale merken van het bedrijf.

Value8 zegt in de mededeling de redactionele onafhankelijkheid te zullen waarborgen en de twee sites 'tot wasdom te laten komen'. Sanoma blijft wel een 'bemiddelende rol' spelen bij de advertentiewerving.

Belegger.nl en beursduivel.be komen dus onder de noemer 'dedicated financial services'. Onder die afdeling vallen ook Value8-bedrijven BK Group, dat bedrijven adviseert bij onder meer het opstellen van jaarrekeningen, en DPS Services, een adviseur in efficiënt logistiek beheer.

Belegger.nl werd in 1999 opgericht door onder meer Matthijs Kanis, auteur van 'Beleggen voor Dummies'. Begin 2007 kwam de site in handen van Sanoma. 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud