Advertentie

Vranken-Pommery staat bijna 10 miljoen euro omzet af aan joint venture

©IMAGEGLOBE

Het Frans-Belgische champagnehuis Vranken-Pommery zag zijn omzet na negen maanden met 1,1 procent stijgen tot 179,8 miljoen euro.

Eind juni rapporteerde Europa's grootste wijnbouwer na zes maanden nog een groei van 9,1 procent. Wat is er afgelopen kwartaal gebeurd? Voor het eerst neemt Vranken-Pommery de divisie Négoce Listel niet langer in zijn cijfers op. En dat scheelt een stevige slok op de borrel: 9,7 miljoen euro omzet. Met Négoce Listel erbij zouden de verkopen met 6,5 procent zijn aangedikt tot 198,5 miljoen euro.

Négoce Listel is de afdeling met roséwijnen die Vranken-Pommery in de tweede helft van vorig jaar onderbracht in een joint venture met de Franse wijngigant Castel. Door de samenwerking heeft het Frans-Belgische bedrijf toegang tot de distributiekanalen van de drankenreus; vooral die naar China, Rusland en Afrika, de grote groeimarkten voor wijn.

Het wijnhuis boven merken als Vranken, Pommery, Heidsieck & Co en Charles Lafitte geeft in de kwartaalupdate geen indicatie over de marges. Evenmin waagt het zich aan jaarprognoses 'gelet op de seizoensgebonden karakter' van zijn activiteiten. Vranken-Pommery geeft nog mee dat het de afbouw van zijn schulden verderzet. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud