Advertentie

Wall Street: Adobe vs de rest

©REUTERS

Wall Street ontsnapte niet aan de wereldwijd negatieve trend. Uitzondering was Adobe.

De Dow Jones liet 1,8 procent liggen tot 17.287 punten, bij Nasdaq ging er 1,2 procent af tot 4.653 punten. 

Echt grote uitschieters waren er niet. Op één na: Adobe Systems schoot 9,1 procent hoger naar 76,06 dollar, een record. De wereldmarktleider in grafische software publiceerde donderdag nabeurs resultaten die op alle vlakke boven de verwachting uitwkame.n. Analisten tonen zich vooral tevreden over de manier waarop het bedrijf er in geslaagd is zich aan te passen aan de veranderde marktomgeving. Daarbij kopen klanten minder dure softwarepakketten, maar halen ze in 'de cloud' online software van de schappen naarmate ze er behoefte aan hebben.

Adobe tekende 644.000 nieuwe klanten op voor Creative Cloud, een programma om online foto's en illustraties te bewerken. Om Creative Cloud nog meer uit te werken, koopt Adobe voor 800 miljoen dollar de fotodatabank Fotolia. Fotolia is de derde grootste overname ooit voor Adobe.

LendingClub deed het na het euforische beursdebuut donderdag slechts ietsje rustiger aan. Het platform voor online kredietverlening zonder bankiers ging nog eens 5,4 procent hoger naar 24,69 dollar.

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud