Wall Street: Amerikaanse bikers krijgen klappen

©Reuters

De resultatenregen en een groot overnamebod konden Wall Street gisteren geen richting geven. Het Amerikaanse icoon Harley-Davidson zag zijn aandeel flink wegzakken.

Het Amerikaanse resultatenseizoen loopt volop. Gisteren kwamen enkele iconen aan bod. Een opvallende daler was de motorfabrikant Harley-Davidson. Uit de kwartaalcijfers blijkt dat het bedrijf het steeds moeilijker heeft zijn moto’s aan de man te brengen.

In de VS verloor Harley-Davidson 5 procentpunten marktaandeel. De sterke dollar speelt het bedrijf naar eigen zeggen parten. Buitenlandse concurrenten als Honda en Suzuki kunnen Amerikaanse klanten stevige kortingen aanbieden. Harley-Davidson kan daar voorlopig niet tegenop. Het aandeel zakte met9,6 procent naar 55,83 dollar.

Ook de Amerikaanse telecomgroep Verizon dook dinsdag in het rood. Het bedrijf kon nochtans vrij gemakkelijk de winstverwachtingen van Wall Street overtreffen. Maar tegelijkertijd kwamen er het voorbije kwartaal minder nieuwe klanten bij dan gehoopt. Grote concurrenten zoals de Amerikaanse tak van T-Mobile en Sprint leggen Verizon het vuur aan de schenen. Dat lijkt de beleggers zorgen te baren. Het aandeel moest wat terrein prijsgeven (-0,4%, 49,17 dollar).

Wel goed nieuws bij United Technologies (+0,4%, 116,95 dollar). Het technologiebedrijf uit Hartford, Connecticut, zag zijn winst het voorbije kwartaal met 20 procent stijgen. Het was ook het eerste kwartaal voor CEO Gregory Hayes. Die heeft al aangegeven dat hij niet vies is van overnames en van plan is het bedrijf te diversifiëren. United Technologies ontwerpt en produceert nu vooral hoogtechnologische onderdelen voor bijvoorbeeld vliegtuigmotoren en liften.

De lange reeks resultaten van gisteren en het overnamebod van Teva op Mylan konden de Amerikaanse indexen niet echt richting geven. De Dow Jones en de S&P500 sloten iets onder het nulpunt af. De Nasdaq hield het op een kleine halve procent winst.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud