Wall Street: Apple is talk of the town

Apple wint bij de distributiedeal met China Mobile. - EPA ©EPA

Wall Street kon zich optrekken aan een stevige rally bij Bank of America en Apple. Vooral de iPhonemaker stond de hele dag in de schijnwerpers - zowel goed als slecht.

De Wereldbank had al voor de openingsbel de belegger tevreden gestemd. De instelling verhoogde haar groeiprognose voor de Verenigde Staten voor 2014 van 1,8 naar 2,8 procent. Maar ook de kwartaalresultaten van Bank of America kondigden een mooie beursdag aan. De nettowinst van de bank kwam uit op 29 cent per aandeel, beter dan de verwachte 27 cent.

De beleggers waren prompt overtuigd dat BofA de kredietcrisis van zich heeft afgeschud. In 2008 nam de bank subprimekneusjes zoals Countrywide en Merril Lynch over, met een reeks miljardenschikkingen tot gevolg.Volgens CEO Brian Moynihan zijn die schikkingen nu verleden tijd en kan het bedrijf zich richten op het verbeteren van de resultaten. De beleggers stuurden het aandeel 2,2 procent hoger.

Een ander aandeel in de kijker was Apple (+ 1,8%). Het bedrijf sloot eind december een distributiedeal met China Mobile en legde net voor de start van de verkoop de eerste resultaten voor. In voorverkoop bestelden de Chinezen al 1 miljoen iPhones, voor heel 2014 gaat het bedrijf uit van 40 à 50miljoen verkochte exemplaren. Maar er was ook minder goed nieuws voor Apple. Het bedrijf gaat 32,5miljoen dollar uitbetalen aan ouders die de rekening kregen voor apps die hun kinderen zonder toestemming aankochten.

De indexen lieten dat laatste niet aan hun hart komen. De Dow Jones ging 0,7procent hoger, de Nasdaq 0,8 procent en de S&P 0,5procent.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud