Wall Street: dooi handelsconflict

De zakenbank JPMorgan trapt vrijdag het Amerikaanse resultatenseizoen van start. ©REUTERS

Wall Street kent een rustige beursdag met winsten tussen één en anderhalf procent. Verzoenende geluiden omtrent het handelsdispuut stellen beleggers gerust.

Beleggers pikken aandelen terug op na de verkoop op vrijdag die de aanelenindices meer dan 2 procent lager stuurden.  Op zondag zwakten Amerikaanse overheidsambtenaren de retoriek tegenover China wat af. Ze benadrukten dat de maatregelen niet nakend zijn en er ruimte is voor onderhandeling.

Daar plukt de technologiesector de vruchten van. Techaandelen zijn de grootste bijdragers van de winst van 1,3 procent die de S&P 500 op de mat legt. De korf techaandelen stijgt met 2 procent. Ook Caterpillar , een cyclisch aandeel afhankelijk van de economische groei, stijgt 2 procent.

Beleggers focussen zich nu op het resultatenseizoen dat vrijdag van start gaat. Dan maakt JPMorgan als eerste de cijfers bekend. Van de resultaten wordt veel van verwacht want 53 S&P 500 bedrijven hebben al aangegeven dat de winst positief zal verrassen. Vooral de techbedrijven zijn positief over de winstvooruitzichten. Naar verwachting heeft de belastingverlaging die Trump vorig jaar doorvoerde een sterke impact op de winstcijfers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud