Wall Street: Dropbox, met de nadruk op drop

©REUTERS

Een escalerende groeimarktencrisis terwijl de Fed met binnenlandse focus de rente blijft verhogen doet beleggers op Wall Street even twijfelen.

Wall Street ontsnapt niet aan de onrust die er wereldwijd heerst over de escalerende crisis in Turkije, waar Amerikaans president Trump vrijdag nog een schepje bovenop deed met extra invoerheffingen. De Dow Jones zakte 0,8 procent naar 25.313 punten.

Het lijkt weinig waarschijnlijk dat de Turkse crisis de Federal Reserve doet afzien van verdere renteverhogingen. Jerome Powell gaf al aan dat zijn kompas vooral binnenlands is en op dat vlak zit het snor met een stevige economische groei én een inflatie die in de lift zit: met 2,4 procent bereikte de Amerikaanse kerninflatie in juni het hoogste peil sinds 2008.

De iShares MSCI Turkey , een korf aandelen waarmee beleggers in één muisklik 'Turkije' kunt kopen of verkopen, een dreun van 14,4 procent naar 21,45 dollar. Het handelsvolume was met 12,6 miljoen stuks drukker dan bij veel blue chip-aandelen. 

Een opgemerkte daler op Wall Street - naast het Turkije-fonds - was Dropbox . De specialist in online opslag ziet zijn operationeel directeur vertrekken en dat temperde minstens even het beleggersenthousiasme: minus 9,9 procent naar 31,02 dollar. 

Met die koersval is er nog geen man overboord: Dropbox noteert nog steeds 10 dollar boven de intekenprijs van maart, 21 dollar. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content