Wall Street: een deal met zure nasmaak

©AFP

Een stevige remonte van de oliereuzen zet Wall Street op winst.

De Dow Jones  sloot 0,4 procent hoger op 24.356 punten. De scherpe remonte van de olieprijzen is de belangrijkste motor achter de klim, aangezien oliegigant en Dow-component Exxon Mobil  een spurtje van 1,1 procent naar 77,74 dollar trok. 

Het opvallendste aandeel is International Flavor & Fragrances (IFF)  . De Amerikaanse specialist in smaken en geuren voor de voedings- en parfumindustrie neemt voor 7,1 miljard dollar (6 miljard euro) de Israëlische branchegenoot Frutarom over. 

Een deal die nog eens onderstreept hoe snel de sector schaalgrootte aan het zoeken is, om sterker te staan tegenover grote klanten als Unilever, Nestlé en Coca-Cola. In maart trok de Zwitserse marktleider Givaudan 1,3 miljard euro uit voor de Franse producent van natuurlijke ingrediënten Naturex.

IFF zegt de deal te financieren met een mix van schulden en een kapitaalronde. Dat laatste is zoals wel vaker een boodschap die aandeelhouders liever niet horen. Het aandeel koerste ruim 10 procent lager naar 126,89 dollar. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud