Wall Street: een grote stap voor MannKind

Bioj het brede Amerikaanse publiek is Ingersoll-Rand vooral bekend als sponsor van NASCAR-autoraces ©AFP

Wall Street zette op kousenvoeten zijn gestage klim voort. De Dow Jones boekte 0,2 procent winst, ook Nasdaq ging 0,2 procent hoger.

Echt veel trokken beleggers zich woensdag niet aan van het economische nieuws. Volgens de loonstrookjesverwerker ADP schiep de privé-sector in maart 191.000 banen. Maar de jongste tijd sloeg ADP de bal een paar keer redelijk mis, zodat de reputatie van het rapport als 'sneak preview' op het échte jobrapport op vrijdag een serieuze knauw kreeg.

Bedrijfsnieuws was veeleer schaars. Ingersoll-Rand ging 1,2 procent hoger naar 57,87 dollar. Ingersoll-Rand is een conglomeraat waarachter onder meer Club Car-golfkarretjes, Thermo King-koelsystemen, American Standard-luchtkoeling en Ingersoll-luchtkompressoren schuilgaan. De groep kondigde aan een stabiel kwartaaldividend van 25 cent per aandeel uit te keren. 'Stabiel' is overigens het woord bij de groep: Ingersoll-Rand keert al sinds 1919 elk kwartaal een dividend uit.

De opvallendste stijger was echter MannKind. Het biotechnologiebedrijf schoot 73,9 procent hoger naar 6,99 dollar. Een adviespanel van de Amerikaanse beurswaakhond FDA sprak zich met grote meerderheid gunstig uit over Afrezza, het 'geïnhaleerd' diabetesmiddel van MannKind.

MannKind kan een beetje goed nieuws wel gebruiken. Het Californische bedrijf trok in 2004 tegen 14 dollar per aandeel naar de beurs, maar slaagt er al 14 jaar niet in een eerste product op de markt te krijgen. De voorbije jaren tuimelde het aandeel van een piek van 21 dollar naar minder dan 2 dollar. Niet alleen haalde Pfizer een vergelijkbaar geïnhaleerd diabetesproduct van de markt, MannKind zelf botste al twee keer op een veto van de FDA. 'Derde keer goede keer', lijken beleggers nu te denken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud