Advertentie
Advertentie

Wall Street: een lekker stukje vlees

Versnijden van varkensvlees bij Tyson Foods. ©Tyson Foods

Wall Street zette ondanks een remonte van de dollar zijn opmars voort. De Dow Jones dikte 0,1 procent aan tot zijn negende opeenvolgende record, de Nasdaq Composite won 0,5 procent.

De beleggers trekken zich onder meer op aan het mooie resultatenseizoen. Intussen heeft 84 procent van de bedrijven uit de S&P500 zijn kwartaalrapport voorgelegd. De bedrijfswinsten stegen 12,1 procent op jaarbasis, meer dan de analistenverwachtingen van 8,4 procent. 69,4 procent deed beter dan verwacht. Ook de omzetgroei van 5,8 procent ligt 10 basispunten boven de prognoses.

Vandaag kwam er nog meer gunstig nieuws van het resultatenfront. Tyson Foods , de grootste vleesproducent van de VS, trekt zijn prognoses op. De groep verwacht een winst te boeken van 4,95 à 5,05 dollar per aandeel. Eerder ging Tyson uit van 4,90 à 5,05 dollar. Het bedrijf profiteert van lagere runds- en varkensvleesprijzen, waardoor de marges verbeteren en de verkoop makkelijker gaat. Onder meer de export draait op volle toeren. De omzetverwachting stijgt naar 'meer dan 38 miljard dollar', terwijl analisten uitingen van 37,2 miljard. Het aandeel steeg 5,7 procent naar 66,90 dollar.

NxStage Medical spurtte 28 procent hoger naar 29,96 dollar. Fresenius Medical Care legt zo'n 2 miljard dollar of 30 dollar per aandeel op tafel om het bedrijf over te nemen. NxStage Medical maakt onder meer apparaten voor nierdialyses thuis.

Netflix kreeg er 0,6 procent bij tot 181,32. De online-videozender doet zijn allereerste overname ooit en lijft de strip- en animatiestudio Millarworld in. Millarworld is het bedrijf van Mark Millar en is bekend van strips als Kick-Ass, Kingsman en Old Man Logan. Millar werkte vroeger voor Marvel Comics, waar hij mee instond voor populaire reeksen als Avengers en Captain America. Netflix wil de helden van Millardworld gebruiken voor nieuwe films, series en shows.

Berkshire Hathaway speelde na de slechter dan verwachte resultaten vrijdagavond 1,2 procent kwijt tot 266985 dollar. Warren Buffetts holding kreeg een tik wegens herverzekeringsverliezen en de fors gedaalde koers van de autolakmaker Axalta. Een recorddividend van 800 miljoen dollar van spoorwegdochter Burlington Santa Fe volstond niet om dat goed te maken. Buffetts cashpositie is intussen aangedikt tot net geen 100 miljard dollar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud