Wall Street: electronicaketens in de problemen

De Dow Jones verloor 0,4 procent. Electronicaketens beleefden een moeilijke beursdag na een winstwaarschuwing bij HHgregg.

Beleggers op Wall Street keken de hele dag uit naar de publicatie van de notulen van de vorige vergadering van de Federal Reserve op 19 en 20 juni. Ze hoopten daarin een duidelijk signaal te vinden dat de Fed zich klaarmaakt om een derde stimulusrondje - quantitative easing of QE - op te starten. Hoewel er enkele ('a few') leden van de Fed van oordeel waren dat een derde rondje waarschijnlijk nodig zal zijn, zijn er enkele ('several') leden die nog bijkomende economische statistieken willen afwachten. Geen duidelijk signaal dus. De Dow Jones maakte meteen na de publicatie een duik maar herpakte zich snel.

De electronicaketen Best Buy kreeg een tik van 8,4 procent en heeft dat te danken aan sectorgenoot Hhgregg (-36,4%). Die laatste verlaagde woensdag zijn winstprognoses voor 2012 als gevolg van dalende verkopen. Hhgregg meldt dat consumenten steeds minder hun electronica in winkels kopen en steeds meer in onlineshops zoals Amazon.com of in grote discountketens zoals Wal-Mart. De toestand is momenteel zo erg dat Hhgregg in het vorige kwartaal verlies leed. Beleggers vrezen dat Best Buy in zijn kwartaalrapport later deze maand evenmin een positieve boodschap zal brengen.

Daarmee loopt het aantal winstwaarschuwingen in het nog verse kwartaalresultatenseizoen op. Eerder deze week stuurden ook grote technologiebedrijven als AMD en Applied Materials al een winstalarm de wereld in.

Goldcorp zakte 9,7 procent. Goldcorp is de op één na grootste gouddelver ter wereld. Het management verlaagde de productieprognoses voor 2012 met bijna 10 procent als gevolg van problemen in een Canadese en een Mexicaanse mijn.

Abercrombie & Fitch, de keten van tienerkledij en vooral gekend van de halfnaakte verkopers en bloedmooie verkoopsters, won 4,1procent na berichten dat het bedrijf extra geld gaat uittrekken om eigen aandelen in te kopen. Het bedrijf wil daarmee aantonen dat het aandeel ondergewaardeerd is. Het aandeel is dit jaar al 30 procent in waarde gedaald. In december vorig jaar opende de keten een eerste winkel in België.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud