Wall Street gokt op goede cijfers van Alcoa

Wall Street is lager de dag uitgegaan. Beleggers vreesden dat de nieuwjaarsrally iets te ver is doorgeschoten, en geen rekening had gehouden met mogelijk slechte bedrijfsresultaten.

De Dow Jones ging de dag uit met een verlies van 0,4 procent tot 13.328,85 punten. De S&P500 volgde met een verlies van 0,3 procent tot 1.457,15 punten. De Nasdaq hield voor de tweede dag op rij iets beter stand met een daling van 0,2 procent tot 3.091,81 punten. 

Beleggers speelden zo op zeker met het oog op de start van het nieuwe resultatenseizoen, dat nabeurs afgetrapt werd door aluminiumreus Alcoa. Die ging het grootste deel van de dag licht hoger, om uiteindelijk vlak te eindigen op 9,10 dollar wel beperkt. Analisten toonden zich vrij optimistisch over de cijfers. De gestegen aluminiumprijs zou daarbij de verzwakking van de dollar moeten compenseren. Gemiddeld werd gerekend op een nettowinst van 6 dollarcent per aandeel. Dat zou neerkomen op de sterkste stijging van de jaarwinst in 3 jaar tijd.

In het verliezende kamp stond Yum Brands, de uitbater van fastfoodketens zoals Kentucky Fried Chicken en Taco Bell. Het bedrijf heeft last van slechte prestaties in China. In het vierde kwartaal zakte de omzet van de Yum-ketens in dat land met 6 procent. Dat is een gevolg van negatieve publiciteit rond een overheidsonderzoek naar de aanvoerketen voor gevogelte aan de restaurants van de groep. Yum verloor 4,2 procent tot 65,04 dollar.

Nog slechter verging het GameStop. De grootste winkelketen voor videogames in de VS tuimelde 6,3 procent lager tot 23,19 dollar. Het bedrijf zette het mes in zijn prognose voor de omzetgroei in het cruciale vierde kwartaal, de periode van de eindejaarskoopjes. Onder meer de verkoop van tweedehandsgames nam een steile duik in die periode. De nieuwe Nintendo-console Wii U verkocht vrij goed. GameStop moet nu hopen dat de andere consolefabrikanten, Sony en Microsoft, snel met een nieuwe generatie van hun spelcomputers komen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud