Advertentie
Advertentie

Wall Street: GoPro keihard onderuit

©EPA

Het aandeel GoPro verloor sinds de zomer al de helft van zijn waarde.

Wall Street staat op verlies. De Dow Jones gaat omstreeks 16.00 uur 0,5 procent lager.

Het bbp van de VS is in het derde kwartaal toegenomen met 1,5 procent, dat is iets minder dan de 1,6 procent waarop de markt had gerekend. In het tweede kwartaal ging de Amerikaanse economie er nog met 3,9 procent op vooruit. Het gaat om een eerste schatting van het ministerie van Handel.

De maker van actiecameraatjes Gopro ploft 17 procent lager. De kwartaalomzet van 400 en de nettowinst van 0,25 dollar per aandeel, stelde de analisten teleur. Nog dramatischer zijn de vooruitzichten voor het vierde kwartaal. Het management mikt op maximaal 0,45 dollarcent per aandeel winst terwijl analisten op bijna het dubbele rekenden. Afgelopen jaar verloor GoPro op de beurs al meer dan 50 procent. Het bedrijf heeft last van concurrenten met een goedkopere camera's.

Ook de betaaldienst PayPal staat onder druk en verliest 1,5 procent. De eerste kwartaalcijfers als onafhankelijk bedrijf - het werd afgesplitst van eBay - konden niet overtuigen. De omzet van 2,26 miljard dollar kwam nipt onder de verwachting (2,27 miljard) uit.

Het farmabedrijf Allergan, bekend van Botox, schiet 10 procent hoger. Pfizer heeft zijn zinnen gezet op het bedrijf en wil zo een farmareus met een waarde van 300 miljard dollar creëren. 

De Amerikaanse fabrikant van autobanden Goodyear zag zijn omzet over het derde kwartaal dalen, maar de winst was beter dan verwacht. Het nettoresultaat van Goodyear steeg met 68 procent tot 271 miljoen of 99 cent per aandeel, twee cent meer dan de prognose van analisten. Het aandeel zakt 7 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud