Advertentie
Advertentie

Wall Street heeft even genoeg van hipsters

Minder dan een maand na het euforische beursdebuut gaat Etsy hard onderuit ©Bloomberg

Op Wall Street was een derde opeenvolgend record te hoog gegrepen voor de Dow. Muurbloempje van de dag was 'ebay voor hipsters' Etsy, dat zijn eerste afspraak met de belegger grandioos miste.

Het is en blijft frappant: de Dow Jones rijgt de records aaneen, maar echt overtuigend is het allemaal niet. De Dow Jones koerste 0,1 procent lager op 18.285 punten en ging zo even op de rem staan na twee records op rij. Er heerst lang geen euforische stemming. Beleggers blijven tobben over de vertragende Amerikaanse economie, terwijl het niettemin een kwestie van tijd lijkt eer de centraal bankiers gelet op de sterke arbeidsmarkt later dit jaar voor het eerst in zeven jaar komaf maken met het nulrentebeleid. Al zal dat zeker niet in juni zijn, leren de notulen van de jongste bijeenkomst. 

Wie al helemaal niet mee doet aan de klim, is Etsy. Een soort 'eBay voor hipsters', waar onafhankelijke artiesten hun producten kwijt kunnen. Het bedrijf uit Brooklyn debuteerde goed een maand geleden euforisch: de eerste beurskoers was 31,94 dollar, bijna een verdubbeling tegenover de intekenprijs van 16 dollar. Sindsdien gaat het met de beurskoers echter alleen maar bergaf. 

Die intekenprijs komt nu tegen een rotvaart weer in zicht, want het aandeel incasseert een dreun van 18 procent tot 17,20 dollar. Met de eerste kwartaalcijfers ging Etsy immers grandioos de mist in, met een omzetgroei die onder en een nettoverlies dat boven de verwachting uitkomt.  

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud