Wall Street: het losersclubje genaamd Dow Jones

Golfer Jordan Spieth, dit weekend in actie op de British Open in St Andrews, is één van de topatleten die een turbo zetten op de verkopen van Under Armour. ©REUTERS

Met Caterpillar kwam voor de derde dag op rij een Dow-component met teleurstellende cijfers. Elders was er beter nieuws.

De Dow Jones sloot 0,7 procent lager op 17.732 punten. Nasdaq beperkte de schade tot 0,5 procent. 

Weerom is de reden voor de discrepantie is niet ver te zoeken: voor de Dow Jones is het een beroerde resultatenweek. Dinsdag stelden Dow-zwaargewichten United Technologies en IBM teleur met hun resultaten, woensdag waren dat Apple en Microsoft, en vandaag Caterpillar . De wereldmarktleider in industriële werktuigen koerste 3,6 procent lager op 76,88 dollar.

Heel wat beter verging het Under Armour . De nog vrij jonge sportkledingfabrikant - in de jaren 90 gestart als nicheproducent van polyester oefentruitjes voor American football-spelers - kwam met ruim beter dan verwachte resultaten en verhoogt de omzetprognose voor heel 2015 tot 3,84 miljard dollar. Het aandeel klom 7,3 procent naar 95,89 dollar, een record. 

Under Armour bewijst dit jaar een neus te hebben voor opkomend sporttalent. De 21-jarige golfer Jordan Spieth won dit jaar ei zo na de 'Triple Crown': na de Masters in april en de US Open in juni strandde Spieth in een stormachtig Schots St Andrews op een zucht van de overwinning in de British Open. En de groep is ook sponsor van de basketster Stephen Curry, die dit jaar de Golden State Warriors voor het eerst in 40 jaar aan de titel hielp.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud