Wall Street Journal schrijft Wall Street hoger

Wall Street ging stevig hoger. Dit dankzij The Wall Street Journal, die een extra rondje Fed-stimulus in het vooruitzicht stelt.

De Dow Jones zet een spurtje van 2,4 procent in tot 12.414 punten, de Nasdaq ging eveneens 2,4 procent hoger naar 2.844 punten. Hoe vergevingsgezind beleggers vandaag wel waren, bewees Facebook: de alomverguisde socialenetwerksite - die dinsdag bij het dieptepunt zo'n derde onder de intekenprijs van 18 mei noteerde - trok 3,6 procent hoger naar 26,81 dollar.

Dat beleggers een relatief stugge Europese centraal bankier Mario Draghi negeren, hebben we in belangrijke mate te danken aan John Hilsenrath. Volgens de invloedrijke 'Fed-watcher' van The Wall Street Journal overwegen de Amerikaanse centraal bankiers net als de voorbije twee jaar extra stimulus in te zetten om de lentemoeë economie op koers te houden.

Hoe stug de ECB is temidden de escalerende eurocrisis, hoe soepel de Federal Reserve lijkt te zijn in de respons op het gerommel in Europa. Morgen trekt Fed-voorzitter Ben Bernanke naar Capitol Hill en mogelijk laat hij daar hints vallen dat de centrale bankiers bereid zijn nog wat dieper op de bodem van de trukendoos te graaien.

De Fed publiceerde woensdagavond het 'Beige Book', zeg maar de economische handleiding bij de komende bijeenkomst op 19 en 20 juni. Echt veel verrassend leverde die tientallen pagina's anecdotische informatie uit de 12 Fed-regio's niet op, behalve dat de economie in april en mei 'tegen een bescheiden tempo bleef aantrekken'.

De Hilsenrath-hausse was vrij algemeen, met één opmerkelijke uitzondering: matrassen. Tempuc-Pedic International tuimelde 48,8 procent naar 22,39 dollar. De fabrikant van luxematrassen zette het mes in de omzet- en winstprognoses voor 2012 na zwaar tegenvallende Noord-Amerikaanse verkopen in het lopende tweede kwartaal.

En aangezien een ongeluk nooit alleen komt, kwam ook Mattress Firm Holding met onheil. De Texaanse matrassenretailer kwam met teleurstellende eerste kwartaalcijfers van het gebroken boekjaar en waarschuwde dat het lopende kwartaal onder de verwachtingen evolueert. Mattress Firm nam vorige maand nog rivaal Mattress Giant over en groeide zo met meer dan 1.000 winkels uit tot Amerikaans marktleider. Beleggers, die eerder nog warm liepen voor die overnamehonger, zijn 'not amused'. Het aandeel leverde 20,7 procent naar 28 dollar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud