Wall Street kan weer niet overtuigen

Na vijf verliesdagen konden de Amerikaanse beurzen ook gisteren niet helemaal overtuigen. De miljardendeal van de dag viel ditmaal te noteren in de tabakssector.

Kan Wall Street na vijf verliesdagen eindelijk nog eens aanknopen met winst? Dat was de vraag die de Amerikaanse financiële wereld gisteren in haar greep hield. Wall Street beleefde een dag lang een wilde rit, met passages door groen én rood. De Dow Jones steeg uiteindelijk met 0,3 procent naar 16.046 punten, de techbeurs Nasdaq zakte alweer, met 0,6 procent naar 4.517 punten. Beleggers blijven zich zorgen maken over de gezondheid van de wereldwijde economie en de impact daarvan op de beslissing van de Federal Reserve over een renteverhoging dit najaar.

Bij de openingsbel konden beleggers zich opwarmen aan het consumentenvertrouwen. De consument was in september duidelijk optimistischer geworden: de index van de Conference Board steeg van 101,1 naar 103 punten, het hoogste niveau sinds januari. De beurzen openden aanvankelijk dan ook hoger. Ook de sectoren die de voorbije dagen klappen kregen, zoals het biotechcompartiment, gingen hoger. Maar lang duurde de euforie niet: het biotechcompartiment van de techbeurs Nasdaq stond bij het slot 0,6 procent lager.

De deal die gisteren in het oog sprong, stond op naam van de Amerikaanse sigarettenproducent Reynolds American. Die verkoopt zijn internationale rechten op het sigarettenmerk Natural American Spirit aan de Japanse tabaksgigant Japan Tobacco. JT, dat voor 33 procent in handen van de Japanse overheid is, telt 5 miljard dollar neer voor Natural American Spirit.

De Amerikaanse beleggers stuurden het aandeel van Reynolds American aanvankelijk 2 procent hoger, want voor de sigarettenproducent zou het merk zelf internationaal uitbouwen te duur uitgevallen zijn. Maar door de verkoopgolf die uiteindelijk over de beursvloer rolde, eindigde het aandeel uiteindelijk nagenoeg gelijk.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud