Wall Street krijgt laat duwtje in de rug

Een Blackberry. De producent van de smart phone maakt een einde aan juridisch getouwtrek met Motorola. ©AFP

Amerikaanse beleggers wisten vrijdag niet echt wat ze moesten denken van de uiteenlopende vertrouwensindicatoren die in de loop van de dag werden vrijgegeven. Wall Street was de dag zwak begonnen na lager dan voorspelde cijfers voor de kleinhandelsverkopen. Maar toen de universiteit van Michigan een halfuurtje na opening plots een sterker dan verwachte indicator voor het consumentenvertrouwen bekendmaakte, wist New York zich te herpakken.

In de late handel kregen de belangrijkste indexen nog een extra duw in de rug van steeds optimistischer wordende beleggers.
De Dow strandde op 10.211,07 punten, een winst van 0,4procent. De Nasdaq steeg 1,1 procent tot 2.243,60 punten.

De tegenvallende kleinhandelsverkopen wogen vooral op de grote winkelketens. Home Depot, ‘s werelds grootste doe-het-zelfgroep, verloor 1,5 procent op 32,22 dollar. Supermarktreus Wal-Mart werd 0,7 procent goedkoper op 50,86 dollar.

Bij de technologiewaarden was Motorola een opvallende stijger met een winst van 4 procent op 7,11 dollar. De grootste gsm-fabrikant van de VS trof een schikking in een zaak over patentrechten met Research in Motion (RIM), het Canadese bedrijf achter de Blackberry-smartphone. RIM ging 0,7 procent hoger het weekend in op 59,50 dollar.

Nog een andere opvallende winnaar in de technologiesector was National Semiconductor. Een positief advies van Standard & Poor’s stuurde het aandeel 5 procent hoger tot 14,21 dollar.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud