Wall Street laaft zich aan sterke consument

De Amerikaanse winkelketen Macy's toont met haar kwartaalcijfers een sterke consument. ©REUTERS

Een weifelend Wall Street gaat licht hoger temidden van sterke resultaten van winkelketen Macy's. Een stijgende rente en inflatievrees weegt echter op de aandelenmarkt.

Consumentenaandelen krijgen een boost door de sterke kwartaalresultaten van winkelketen Macy's . De cijfers tonen de hand van een spenderende consument. Met een omzetstijging van 4,2 procent verblufte de keten Wall Street dat slechts een toename van 1,4 procent verwachtte. Ook de rest van het jaar oogt goed. Macy's mikt op een winststijging voor 2018 van 3,75 dollar tot 3,95 dollar per aandeel. 

Net als zijn soortgenoten was Macy's een aantal jaar op de dool door de opmars van ecommerce en wijzigende consumentenvoorkeuren. Sinds 2015 sloot de winkelketen 100 winkels en gingen duizenden banen teloor. 

Maar een sterke consument brengt Macy's er terug bovenop. Door de belastingverlaging steeg de koopkracht van de Amerikaan en die laat het geld opnieuw rollen. Het is het tweede kwartaal op rij dat de omzet stijgt bij Macy's. 

Target en L brand profiteren van het beleggersenthousiasme rond Macy's. De aandelen gaan meer dan 2 procent hoger.

Een stijgende rente en dollar houdt Wall Street echter aan de grond. De tienjaarsrente op Amerikaanse staatspapier is de referentie voor globale financieringskosten en trekt bij een stijging geldstromen aan uit andere activaklassen. Daarnaast wegen nieuwe zorgen omtrent de relatie tussen de VS en Noord-Korea op het sentiment.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content