Advertentie
Advertentie

Wall Street laat euforisch kantje zien

In tegenstelling tot de Europese beurzen eerder op de dag, is Wall Street vrijdag met vlotte winsten het weekend ingegaan. Beleggers beloonden bedrijven die goed nieuws meldden, met forse koersstijgingen.

De Dow Jones ging de dag uit met een winst van 0,6 procent tot 14.512,19 punten. De S&P500 won 0,7  procent tot 1.556,89 punten. De Nasdaq deed er eveneens 0,7 procent bij tot 3.245,00 punten.

Bij beleggers lijkt er sprake van een zekere Cyprus-moeheid. Dat dossier wordt gekenmerkt door voortdurend nieuwe evoluties en veel geruchten en speculaties, zonder officiële communicatie.

Advertentie

Wall Street was de voorbije dagen erg streng voor bedrijven die de analistenprognoses misten. Vrijdag toonden de Amerikaanse beleggers een ander gezicht. Dat ondervond Nike. Het bedrijf kon uitpakken met de eerste margegroei in negen opeenvolgende kwartalen. Dat is in belangrijke mate te danken aan China, waar het aantal bestellingen met 3 procent steeg. Analisten hadden verwacht dat die orders een daling van 4,3 procent zouden laten optekenen. Het aandeel spurtte 11,1 procent hoger tot 59,53 dollar.

Eenzelfde verhaal bij de producent van geheugenkaarten Micron. Ook die kon de analistenverwachtingen kloppen, ditmaal op het vlak van de omzet. Die klokte in het tweede kwartaal af op 2,08 miljard dollar. Analisten hadden gemiddeld gemikt op 1,91 miljard dollar. Opnieuw is de koersreactie aan de forse kant. Het aandeel schoot 10,7 procent hoger tot 10,04 dollar.

Maar zelfs die koerssprongen verbleken bij de koersexplosie van farmabedrijf Titan Pharmaceuticals. Dat werkt aan een implantaat om verslavingen aan heroine en pijnstillers te behandelen. Dat middel zit nog in de klinische ontwikkelingsfase, maar adviseurs van de geneesmiddelenautoriteiten in de VS hebben nu een positief advies afgeleverd voor Probuphine. Een definitieve beslissing is pas voor eind april, maar beleggers namen alvast een voorschot. Het aandeel won 35,8 procent tot weliswaar slechts 1,67 dollar.

 

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.