Advertentie
Advertentie

Wall Street laat zich niet uit koers slaan

©AFP

Een zevende record op rij was nipt te hoog gegrepen, maar met een miniem verlies gaf Wall Street aan niet wakker te liggen van één teleurstellend jobrapport.

De Dow Jones  sloot een fractie lager op 22.771 punten, ook de andere belangrijke beursbarometers noteren stabiel tot licht lager. 

Van winstnemingen kun je dus nauwelijks spreken, op zich al opmerkelijk na de langste zegereeks sinds 1997 met zes slotrecords op rij. Beleggers lieten zich niet van een wijs brengen door een teleurstellend jobrapport voor september: voor het eerst in zeven jaar gingen er in de Verenigde Staten banen verloren. 

De terugval was echter vooral ingegeven door de impact van de orkanen Harvey en Irma die respectievelijk de deelstaten Texas en Florida zwaar troffen. Bovendien was er goed nieuws in de zin dat Amerikanen voor het eerst sinds lang de krappe arbeidsmarkt in een duidelijk hoger loon vertaalden, wat de gezinsconsumptie kan ondersteunen. 

De Amerikaan blijft dus consumeren, alleen verandert hoé hij consumeert drastisch. En dat ondervindt Costco aan den lijve. De groothandelaar heeft het al een tijdje moeilijk om te rivaliseren met de oprukkende 'Everything Store' Amazon en start nu ook met de levering van verse voeding. Analisten waarschuwen echter dat die poging tot concurrentie met Amazon een hele tijd op de marges kunnen wegen. Dat stuurde het aandeel 6 procent lager naar 157,07 dollar. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud