Wall Street loves Bernanke

De speech van Fed-voorzitter Ben Bernanke, en met name zijn duidelijke taal over de werkloosheidscijfers in de VS, helpen de koersen op Wall Street in het algemeen hoger. Facebook echter moet naar een dieptepunt, gedreven door verlagingen van het koersdoel door verschillende analistenteams.

Wall Street houdt van Ben Bernanke. Met name de duidelijke bewoordingen waarin de Fed-voorzitter zich uitsprak over de werkloosheid in de VS, die op een hoog niveau blijft hangen, worden in de markten opgepikt als signalen dat de Fed zal ingrijpen met nieuwe stimuli voor de economie.

De Dow Jones sloot 0,7 hoger, de Nasdaq koerste 0,6 procent hoger.

US Airways (+2,5%, 10,66 dollar) krijgt een bijkomende boost nu de luchtvaartmaatschappij en haar concurrent American Airways officieel bekendgemaakt hebben dat US Airways de boeken van American mag inkijken met het oog op een overname.

Facebook

In de andere richting ging het met Facebook, dat er 5,4 procent af deed en naar een nieuw dieptepunt van 18,06 dollar ging. Verschillende analistenteams hebben hun koersdoelen bijgesteld en zetten die nu 10 tot 15 dollar lager. Bank of America Merrill Lynch, bijvoorbeeld, zet zijn koersdoel nu op 23 dollar, 12 dollar lager dan het vorige koersdoel.

De analisten passen hun koersdoelen aan nu verschillende lock-upperiodes waarin bepaalde geprivilegieerde aandeelhouders hun aandelen niet mochten of mogen verkopen, een na een aan het verkopen zijn. In de praktijk hebben aandeelhouders van het eerste uur al grote pakketten verkocht. Het verlopen van lock-ups gaat nog geruime tijd op de koers blijven wegen.

Daarbij komt er nog slecht nieuws onderzoekers en waarnemers van de advertentiemarkt, die voorspellen dat de bedragen die besteed gaan worden nog een hele tijd laag blijven liggen. eMarketer gaat uit van een omzet dit jaar voor Facebook van 5 miljard dollar. In februari ging eMarketer nog uit van 6,1 miljard dollar. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud