Advertentie

Wall Street: Materialise weer op intekenprijs

Materialise staat weer op de intekenprijs van juni 2014: 12 dollar ©AP_Richard Drew

Met een verdubbeling van de beurskoers op één jaar is de Leuvense 3D-pionier weer op de startkoers van 2014 aanbeland.

Op Wall Street sloot de Dow Jones  0,2 procent lager op 20.942 punten.

Het verlies komt vooral op rekening van Disney , dat 2,2 procent inleverde tot 109,55 dollar. De entertainmentreus kon zijn kwartaalrapport de beleggersonrust over één van zijn grootste winstmotoren - betaalsportzender ESPN - niet wegnemen. Over de voorbije vijf jaar is het aantal abonnees van 99 naar 87 miljoen gezakt. Een daling die CEO Robert Iger probeert te compenseren op goedkopere streamingformules zoals Hulu, maar die zijn stukken minder rendabel dan de klassieke kabeltelevisie. 

Een opvallende stijger was Materialise . De Leuvense pionier in 3D-printing vertaalde sterke resultaten in een winst van 10,3 procent naar 12,39 dollar en is noteert zo eindelijk weer boven de intekenprijs van juni 2014.

Kort na de beursgang was de beleggershype rond de revolutionaire technologie geluwd, een moeilijke marktomgeving met de combinatie van zwakke vraag en ovecapaciteit hielp ook niet bepaald. Nu lijkt het ergste achter de rug, met een forser dan verwachte omzetgroei van 20 procent tot 31,9 miljoen euro over het eerste kwartaal.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud