Wall Street: McDonald's belooft beterschap

©REUTERS

Op Wall Street was er forse winst voor McDonald's, nu de nieuwe CEO een ingrijpende turnaround voor de kwakkelende hamburgergigant belooft.

Wall Street ruilde in de middaghandel de verliescijfers van bij de opening voor winst. De Dow Jones sloot 0,5 procent hoger af op 18.038 punten. 

Eén aandeel stak er met kop en schouders bovenuit. McDonald's schoot 3,1 procent hoger naar 97,84 dollar. De kwartaalcijfers onderstreepten nochtans voor de zoveelste keer dat 's werelds grootste hamburgerketen zich miskeek op de veranderde eet- en drinkgewoontes van de Amerikaan.

Bij McDonald's haakt de klant af door de steeds complexere menukaart. Bovendien ziet de fastfoodreus steeds meer klanten vertrekken ten voordele van 'fast casual'-ketens die voeding van betere kwaliteit koppelen aan een even vlotte bediening. De nieuwe CEO, Steve Easterbrook, belooft nu op maandag 4 mei een turnaroundplan te ontvouwen en beleggers lijken hem tot nader order het voordeel van de twijfel te gunnen.

De pionier van de fast casual is de burritoketen Chipotle Mexican Grill. Die trok in 2006 tegen 22 dollar naar de beurs en zag de beurskoers ruim verdertigvoudigen. Maar dit keer stelde Chipotle voor één keer teleur. De keten kampt met toeleveringsproblemen voor varkensvlees en dat weegt op de verkopen. Beleggers stuurden het aandeel 7,4 procent lager naar 641,14 dollar. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud