Wall Street: Michael Kors even uit de mode

©Bloomberg

Wall Street krabbelde overeind. Dat was niet het geval voor modehuis Michael Kors, dat de grootste dreun sinds de beursgang incaseert.

Amerikaanse beleggers kwamen even bij hun positieven na stevig verlies dinsdag. Ze schrokken vrijdagavond van scherpe uitspraken van Janet Yellen: de voorzitster van de Federal Reserve liet toen vrij expliciet verstaan dat wat betreft de groeivertraging tijdelijk is en de centraal bankiers dus later dit jaar een punt zullen zetten achter zeven jaar nulrentebeleid. En dat was toch even schrikken. 

Na de stevige tik dinsdag herstelde de Dow Jones 0,7 procent tot 18.163 punten.

Mode-icoon Michael Kors Holdings kreeg een dreun van 24,2 procent naar 45,93 dollar. Op de Amerikaanse thuismarkt zag het modehuis de verkopen onverwacht met 6,7 procent dalen, terwijl analisten op een stijging met goed 4 procent rekenden. Ook met de omzet- en winstprognose voor het volledige boekjaar gaat Kors royaal onder de lat door.

De modegoeroe - bij Belgische kijkers vooral bekend van 'Project Runway' - trok eind 2011 tegen 20 dollar met zijn modehuis naar Wall Street. De beurskoers vervijfvoudigde initieel tot een piek van 100 dollar begin 2014. Nu is de koers ruim gehalveerd.

Probleem is dat zoals steeds beleggers de initiële beresterke kwartaalcijfers tot in het oneindige leken te extrapoleren en nu het omgekeerde lijken te doen. Die neiging te véél conclusies te trekken uit kwartaalcijfers, laat staan maandcijfers, lijkt ook McDonald's zat. 's Werelds grootste hamburgerketen zal vanaf juli niet langer maandelijks beleggers inzage in de omzetcijfers verschaffen. De jongste jaren waren die temidden krimpende verkopen op de Amerikaanse thuismarkt - consumenten geven de voorkeur aan 'fast casual' ketens zoals Five Guys en Shake Shack - pijnlijk geworden.

De nieuwe CEO Steve Easterbrook lijkt zo van plan zichzelf wat tijd te geven om de hamburgergigant weer op het groeipad te kijken, zonder dat een leger Wall Street-analisten elke kleinste maandeljikse tegenvaller extrapoleren. Daar lijken beleggers mee te kunnen leven: het aandeel won 0,2 procent tot 98,66 dollar. 

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud