Advertentie

Wall Street: Netflix goes west

Depardieu in de rol van burgemeester van Marseille in de gelijknamige reeks ©Photo News

De beurzen in New York gingen na een postieve opening, op het einde helemaal onderuit. Apple en de energieaandelen waren de hoofdschuldigen. Na zeven verlieslatende sessies schoot Netflix weer hoger dankzij Aziatische beloftes.

De Dow Jones ging 1,5 procent procent lager, de S&P500 verloor 1,4 procent, de technologiebeurs Nasdaq leverde 1,5 procent in. Wall Street was nochtans ruim een half procent hoger geopend, maar gaandeweg kalfde die winst af tot de indexen halverwege de sessie in het rood belandden. En in het slotuur helemaal onderuit gingen. De Nasdaq en de S&P500 hadden te lijden onder Apple dat duidelijk geen indruk maakt met zijn nieuwste marketingshow. Ook de energieaandelen kenden een appelflauwte omdat de olieprijs zijn grootste daling in een week kende, Brent verloor 3,7 procent, Texaanse WTI 3,5 procent.

De streamingdienst voor films en series Netflix (99,18 dollar, +4,5%) was de absolute uitblinker in de S&P 500, de index van de grootste Amerikaanse bedrijven. Kort na de opening ging het aandeel ruim vijf procent hoger. Dat komt omdat Netflix van plan is om vanaf volgend jaar neer te strijken in een reeks Aziatische landen als Zuid-Korea, Singapore, Hong Kong en Taiwasn. Tegen einde 2016 wil de videodienstenaanbieder voet aan de grond hebben in 200 landen, waaronder China. Hoe Netflix de Volksrepubliek precies wil aanpakken is nog niet duidelijk, 'verschillende mogelijkheden worden bestudeeerd'.

Het is de eerste keer sinds augustus dat de marktwaarde van het aandeel weer stijgt. Netflix ging zeven dagen op rij lager nadat het magazine Variety schreef dat Apple overweegt om te starten met het leveren van content voor video op aanvraag. Maar, hoewel Netflix sinds zijn piek van 129 dollar begin augustus een kwart van zijn waarde verloor, behoudt het de titel van meest performant aandeel in de S&P 500 sinds begin 2015. Het noteert nog altijd bijna twee keer hoger. Dat de Hong Kongse miljardair Richard Li Netflix wil beconcurreren in Zuid-Afrika stoort de beleggers duidelijk niet.

Ook enkele andere technologische aandelen hielden goed stand. Facebook won uiteindelijk nog ruim een procent tot 90,44 dollar, Amazon (517 dollar) kon het verlies beperken tot 0,1 procent.. De goednieuwsshow van CEO Tim Cook leverde niets op, integendeel. Het Apple-aandeel zakte bijna twee procent tot 110 dollar. Ook Microsoft (43,07 dollar, -1,9%), dat mee op het podium van Cook mocht, deelde in de malaise.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud