Advertentie

Wall Street: Nike verliest wat lucht

De Nikes van LeBron James van de Cleveland Cavaliers ©AFP

Voor de eerste keer deze week hield New York de koerscapriolen binnen de perken. Nike kon voor één keer zijn kwartaalcijfers niet in recordkoersen verzilveren.

Wall Street kende een vrij kabbelend slot van een zeer volatiele week. De Dow Jones ging niettemin 0,2 procent hoger naar 17.805 punten, Nasdaq sloot 0,4 procent hoger op 4.765 punten. 

Het jongste Dow Jones-lid is voor één keer ook de grootste daler: Nike leverde 2,3 procent in tot 94,83 dollar. De sportartikelenfabrikant met de iconische 'swoosh' wist volgens The Wall Street Journal bij de vorige 30 kwartaalrapporten 27 keer de verwachtingen te kloppen. Grootste onderscheiding dus. Probleem is dat verwende beleggers bij Nike bijgevolg de lat erg hoog leggen.

Over het voorbije kwartaal boekte de sportgigant een omzetgroei van 11 procent. Dat is onder meer te danken aan 'athleisure'. Dat is de groeiende trend waarbij steeds mensen sportkleding ook als vrijetijdskleding gaan dragen. Maar analisten focussen vooral op de bestellingen: Nike zag voor de periode van december 2014 tot april 2015 de orders 7 procent toenemen.

Volgens financieel directeur Don Blair is dat echter vooral omdat begin 2014 Nike in de aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal bijzonder veel extra bestellingen voor voetbalschoenen en -kledij binnenhaalde. 

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud