Advertentie
Advertentie

Wall Street onder druk door groeizorgen

©AFP

Een verkoopgolf rolde donderdag over de Amerikaanse beurzen. Beleggers maakten zich zorgen om de economische groei, de hoge rente en geopolitieke spanningen.

Wall Street ging voor de achtste keer in 10 handelsdagen lager. Er ligt beleggers heel wat op de maag: stijgende rentevoeten, bezorgdheid om de handelsrelatie tussen de VS en China en de vrees dat de globale economische groei op zijn einde loopt. 

Voeg daar een Aziatische verkoopgolf aan toe en de belegger holt naar de uitgang. De Chinese beurs zakte donderdag alweer 3 procent en dook naar het laagste peil in 4 jaar.

Advertentie

De Dow Jones sloot 1,6 procent lager, de technologie-index Nasdaq verloor zelfs 2,1 procent. De verkoopgolf werd versterkt nadat bekend werd dat de Amerikaanse minister van Financiën een economisch event van Saoedi-Arabië boycot.

Volgens Nicholos Venditti, fondsbeheerder bij Thornburg Investment Management, vragen beleggers zich af hoe lang de negen jaar lange stierenmarkt in de VS kan voortduren nu stijgende rentes obligaties aantrekkelijker maken en de handelsspanningen de economische groei dreigen te ontwrichten. 

Vrijdagmorgen stelde China de groeicijfers van het derde kwartaal voor. De groei vertraagde tot 6,5 procent jaar op jaar. Dat is iets minder dan economen hadden verwacht (6,6%).

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.