Wall Street: ontbijt met kaviaar bij Tiffany's

©REUTERS

Eén aandeel schitterde op een matte beursdag op Wall Street: juwelier Tiffany's.

De Dow Jones koerste initieel lager, maar een opvallend milde Fed hielp de barometer nog naar 0,2 procent winst op 24.886 punten. De notulen van de vorige bijeenkomst van de Amerikaanse centraal bankiers leerden dat de renteverhoging in juni zo goed als een zekerheid is, maar ze daarna zeker niet overhaast te werk willen gaan en de rente zelfs stilaan 'normaal' begint te ogen

Bij de aandelen die duidelijk hun kop boven het maaiveld staken was Tiffany & Co . De iconische juweliersketen sprong na de publicatie van verbluffend sterke kwartaalcijfers 23 procent hoger naar 126,05 dollar, een record. 

Over het voorbije kwartaal steeg de omzet in de winkels die minstens een jaar open zijn met 7 procent, ruim dubbel zo veel als analisten verwachtten. Dat is een signaal dat de turnaround van de keten, bekend van de prent 'Breakfast at Tiffany's' met Audrey Hepburn uit 1961, rendeert.

Die turnaround is het werk van CEO Alessandro Bogliolo, die vorig jaar de overstap maakte van het modehuis Diesel. Bogliolo probeert met een opgefrist gamma een jonger publiek aan te spreken, vooral in Azië. Zo is er nu een uitgebreid gamma interieuraccesoires. Die begint met 'budgetvriendelijke' opties van minder dan 250 dollar en eindigt in een 'prijs is geen bezwaar' categorie waar onder meer een zilveren breiwol van 9.000 dollar. Afgaand op de ijzersterke cijfers blijkt vooral die laatste categorie een hit.  

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect