Advertentie

Wall Street: Overname met chirurgische precisie

De online-versie van Hasbro's Monopoly is zeer populair. ©rv

Goed nieuws uit Europa, sterke winstcijfers en een scheut overnamenieuws stuurden de Dow Jones 1 procent hoger tot 20.765 punten. De Nasdaq Composite won 1,2 procent tot 5.984 punten, een record

Geen enkel aandeel scoorde beter dan de maker van medische apparatuur C.R. Bard, dat een vijfde de hoogte in ging tot 305,66 dollar. Sectorgenoot Becton Dickinson neemt Bard over voor 24 miljard dollar, een premie van 25 procent boven de beurskoers van vrijdag. Beide bedrijven zijn gevestigd in New Jersey en bouwen al meer dan een eeuw medische apparatuur.

C.R. Bard specialiseert zich in producten voor bloedvaatgeneeskunde, kanker en algemene chirurgie. Becton Dicksinson produceert vooral spuiten en infusen.De prijs is hoog: 26,9 keer de winst en zes keer de omzet. BD betaalt de overname via 222,93 dollar in contanten en 0,5077 eigen aandelen per aandeel CR Bard. Tegen 2020 moet de operatie jaarlijks 300 miljoen dollar synergievoordelen opleveren. Beleggers vinden de deal aan de dure kant, want het aandeel Becton Dickinson leverde 4,4 procent in tot 177,07 dollar.

Virtuele Monopoly, harde dollars

Hasbro dikte 5,9 procent aan tot 101,70 dollar. Uit een 2 procent hogere kwartaalomzet wist de speelgoedgigant 41 procent meer nettowinst uit zijn hoed te toveren. Dat is vooral te danken aan de tak online-gaming, waar onder meer de internetversie van Monopoly een hit is.

De maker van papieren hygiëne-artikelen Kimberly-Clark dikte 0,3 procent aan tot 130,40 dollar. De kwartaalcijfers lagen iets boven de prognoses. De nettowinst steeg van 1,50 naar 1,57 dollar per aandeel, 2 cent meer dan verwacht. De omzet bleef echter hangen op 4,48 miljard dollar, wat iets onder de analistenconsensus lag. Voor het hele jaar voorspelt de maker van onder meer Huggies-luiers en de papieren zakdoekjes Kleenex een omzetgroei van 1 à 2 procent. De onderkant van de prognose wordt daardoor naar beneden bijgeschaafd. Het bedrijf wijst onder meer op de scherpe concurrentie in de luiermarkt, waar ook het Belgische Ontex actief is.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud