Wall Street: Pampers en Huggies vs Amazon

©BLOOMBERG NEWS

Op Wall Street stokte de recordrace even. Met zijn jongste kwartaalrapport kan Dow-component P&G weerom niet overtuigen.

Op Wall Street surplacete de Dow Jones  De beursbarometer sloot vrijwel stabiel op 26.210 punten.

De makke prestatie wordt mede verklaard door de koersval van Procter & Gamble . De consumptieartikelengigant kon met zijn kwartaalrapport eens te meer niet echt schitteren en liet 3,1 procent liggen tot 89,05 dollar. 

Analisten zijn nog altijd niet overtuigd dat P&G de omzetmotor weer kan doen aanslaan in een wereld waar Amerikanen minder hun (merk)producten zoals Pampers van de schappen van de supermarkt halen, maar online via Amazon bestellen. Over het voorbije kwartaal was er globaal wel een organische omzetgroei van 2 procent, maar in de belangrijke 'baby & family' afdeling - dus inclusief Pampers - was er een terugloop van 1 procent. 

Ook grote rivaal Kimberly-Clark , fabrikant van Huggies-luiers, worstelt met de 'amazonisering' van de sector. De papierreus - die ook onder meer Kleenex-tissue fabriceert - worstelt met een prijzenslag en gaat 10 fabrieken sluiten, waarbij 5.000 werknemers hun job zullen verliezen. Normaal gezien reageren cynische beleggers tevreden op zo'n kostenbesparingen, maar nu was de reactie lauw: een plusje van 0,8 procent naar 117,86 dollar. Ook hier: besparingen om de winst op peil te houden zijn allemaal goed en wel, maar beleggers zouden toch vooral graag van de toplui horen hoe ze de groeimotor weer aan de praat kunnen krijgen. 

Heel wat beter verging het Netflix . De wereldmarktleider in comakijken trok een spurt van ruim 10 procent naar een recordkoers, met dank aan de recordresultaten

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud