Advertentie
Advertentie

Wall Street: Pandora en de komst van de iRadio

De Dow Jones sloot met 0,9 procent winst. Pandora Media kreeg rake klappen doordat Apple een concurrerende streaming-muziekdienst voorbereidt.

De ISM-index voor de verwerkende industrie in de VS, die het vertrouwen van de inkoopdirecteuren bij grote en kleine bedrijven meet, is in mei tegen alle verwachtingen onder 50 gezakt. Dat wijst op een krimp van de industrie, de eerste sinds november 2012 en de scherpste in vier jaar tijd. ‘Het slechte cijfer is vooral te wijten aan de forsedaling van de orders, van de productie en van de export. Zowat het enige lichtpunt is dat de werkgelegenheidscomponent van de index vrijwel stabiel bleef’, reageert ING-econoom James Knightley. ‘Dit cijfer illustreert dat het groeiverhaal van de wereldeconomie misschien niet zo robuust is als de markten verwacht hadden.’

Dat alles betekent mogelijk dat beleggers niet moeten vrezen voor een snelle afbouw van de monetaire stimulus door de Federal Reserve. En laat het nu net die vrees zijn die de beurskoersen vorige week omlaag jaagde. Of hoe slecht nieuws, ook goed nieuws kan zijn. 'Maar die houding van de markten kan niet blijven duren', zegt een fondsbeheerder.

Merck & co (+3,8%) en Bristol-Myers Squibb (+3,4%) tekenden forse stijgingen op. Nieuwe, experimentele medicijnen van de farmabedrijven voor de behandeling van huidkanker leverden bijzonder fraaie resultaten op. Een analist van JP Morgan Chase besloot daar uit dat de twee in de race naar de volgende generatie kankermedicijn het Zwitserse Roche hebben voorbijgestoken.

Pandora Mediakreeg een tik van  10,6 procent. Dat heeft alles te maken met de plannen van Apple om een eigen streaming-muziekdienst te lanceren en daarmee de concurrentie aan te gaan met Spotify en Pandora Media. Apple heeft het voorbije weekend een akkoord bereikt met Warner Music Group, zo schrijft The Wall Street Journal. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud