Wall Street rallyt door Chinees president Xi Jinping

De Chinese president Xi Jinping praat Wall Street hoger. ©Photo News

Xi beloofde de invoertarieven op Amerikaanse producten naar beneden te brengen en de binnenlandse markt meer openstellen voor buitenlandse investeerders. De Dow Jones gaat anderhalf procent hoger.

President Xi zei op een economisch forum dat 'een koude oorlog en een nulsommentaliteit' niet op hun plaats zijn. Beleggers zien er een dooi in het handelsdispuut tussen de VS en China in. De energiesector is met een winst van 3 procent de grote winnaar.

De sterkste stijger op de Dow Jones is Boeing . De vliegtuigbouwer maakte bekend dat de verkoop in het eerste kwartaal met 9 procent toenam. Vooral de Boeing 737 ligt goed in de markt. Het Amerikaanse bedrijf leverde 184 commerciĆ«le vliegtuigen in het eerste kwartaal. 

Ook Caterpillar geniet van de afnemende angst voor een handelsoorlog. JPMorgan doet er 2 procent bij in de aanloop naar de bekendmaking van zijn resultaten op vrijdag.

De techsector profiteert van het optimistische beleggerssentiment. Tesla gaat meer dan 5 procent hoger. Ook de chipmaker Nvidia gaat fors de lucht in.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud