Wall Street relaxed over stresstests

Wall Street herstelde vrij vlotjes van de late uitschuiver woensdag. De Dow Jones ging procent hoger naar 16.331 punten.

De grootste stijgers waren de grootbanken. Wells Fargo klom 2,6 procent naar 49,03 dollar, een record. Voor JPMorgan Chase was er 3,1 procent winst naar 60,11 dollar. Later donderdag maakte de Federal Reserve de resultaten van de jaarlijkse stresstesten bekend. Analisten gaan er van uit dat iedereen dit keer met vlag en wimpel slaagt. En dat zou dan de deur openen om met stevige dividenden of inkoopprogramma's de aandeelhouders in de watten te leggen.

Beleggers in New York lijken ook maar niet genoeg te kunnen krijgen van de cloud. 'Wolkcomputing' is een systeem waarbij bedrijven zich op een netwerk aansluiten zodat ze zelf geen eigenaar hoeven te zijn van dure soft- of hardware. Hebben ze bijvoorbeeld een toepassing voor klanten- of personeelsbeheer of gewoon extra serverkracht nodig, dan kunnen ze het bij wijze van spreken bij een cloudspecialist 'van de schappen' nemen. 

Q2 Holdings speelt in op die cloudtrend door netwerkbeveiliging te leveren aan bankiers. De intekenprijs werd vastgeprikt op 13 dollar, bovenaan de prijsvork. Toch schoot het aandeel bijzonder hard uit de startblokken met een piek van 17,38 dollar, 33 procent boven de intekenprijs. Bij de slotbel noteerde Q2 nog 16,7 procent hoger op 15,17 dollar.

De specialisten in 3D-printing, daarentegen, zetten na de stratosferische klim in 2013 hun bochtenparcours van 2014 voort. Marktleider 3D Systems liet 3,5 procent liggen tot 60,48 dollar.

De oorzaak is dit keer Hewlett-Packard. HP-CEO Meg Whitman is al enkele jaren op zoek naar een groeimotor om de zwalpende IT-reus weer op het rechte pad te krijgen. Op de jaarvergadering woensdagavond in Californië kondigde ze een potentiële expansie in 3D-printen aan, wat die weliswaar beloftevolle markt dus nog iets meer bevolkt dreigt te maken. HP ging 0,4 procent lager naar 31,48 dollar.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud