Wall Street roomt winsten verder af

Voor de derde dag op rij gingen de belangrijkste indexen in Wall Street lager. Reden tot paniek is er echter helemaal niet volgens analisten. We zitten nu eenmaal op een hoog niveau.

Aan de bedrijfsresultaten zal het in elk geval niet liggen. Van de 418 bedrijven van de S&P 500 die al cijfers bekendmaakten klopte ruim tweederde de marktconsensus, een trend die we overigens al vier kwartalen op rij vaststellen. De Dow Jones leverde 0,3 procent in tot 15.471 punten; de technologiebeurs Nasdaq kende een gelijkaardig verlies tot 3.654 punten. De S&P 500 ging er met 0,4 procent op achteruit tot 1.691 punten. 

Walt Disney Co (65,91 dollar, -1,7%) ging tot drie procent lager. Nochtans had de media- en entertainmentgroep gisteren/dinsdag na beurs beter dan verwachte winstcijfers op de markt losgelaten. Maar het Mickey Mouse house biechtte ook op dat de recettes voor de film 'The Lone Ranger' zwaar tegenvallen wat tot een verlies van 160 à 190 miljoen dollar kan leiden in het lopende kwartaal. Beleggers focusten zich daar duidelijk op. 

Een iets minder bekende naam is Zillow Inc (62,06 -9,4%). De vastgoedsite duikelde het tweede kwartaal in de rode cijfers, het verlies bedroeg 10 miljoen euro terwijl er vorige jaar nog winst was. De omzet steeg nochtans met 69 procent. Begin deze week was het aandeel fors gestegen nadat Zillow had aangekondigd dat president Barack Obama vandaag (woensdag) vragen zou beantwoorden over de huizenmarkt.

Tot de slechtst presterende aandelen van de S&P-500-index behoren First Solar en Ralph Lauren. First Solar (40,36 dollar, -13,7%) kreeg er stevig van langs nadat het serieus tegenvallende resultaten moest opbiechten en zijn prognose voor het volledige boekjaar naar beneden bijstelde. Het bedrijf maakt fotovoltaïsche cellen voor zonnepanelen. En de kledingsector doet het voor de tweede dag op rij slecht. Ralph Lauren (173,13 dollar, -8,6%) moest zich tevreden stellen met lagere winstcijfers. Ook de andere retailers verliezen opnieuw terrein gaande van een verlies van 1,3 (Macy's) tot 3,6 procent (J.C.Penney)

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud