Wall Street: sell the news

San Francisco Fed-voorzitter John Williams ©Bloomberg

Op Wall Street bleven beleggers op hun hoede voor een renteverhoging later dit jaar.

De Dow Jones sloot een bescheiden 0,2 procent lager, op 18.126 punten. Nasdaq, dat woensdag nog op een record finishte, verloor eveneens 0,2 procent. De Amerikaanse centraal bankiers zijn duidelijk bezig om beleggers te 'prepareren' op het eind van het zeven jaar durende nulrentebeleid, later dit jaar. Na voorzitter Janet Yellen vrijdag, waarschuwt nu ook San Francisco Fed-topman John Williams dat de rente dit najaar waarschijnlijk zal stijgen. 

Ook het fusienieuws kon beleggers niet begeesteren. Chipfabrikant Avago neemt voor 37 miljard dollar - in een mix van eigen aandelen en cash - rivaal Broadcom over. Broadcom liet 1,6 procent liggen tot 56,25 dollar. Echt verrassend is dat niet, meer een klassiek geval van 'buy the rumor, sell the news': Broadcom was woensdag 22 procent gestegen, na het uitlekken van de fusiegesprekken.

Avago, die sommige belegger misschien nog kennen onder de vroegere naam Agilent, past een strategie toe die je wel vaker in de farmasector ziet: het bedrijf heeft zijn hoofdzetel in het fiscaal voordelige Singapore en trekt gewapend met dat fiscale voordeel op overnamejacht. Avago koerste 0,6 procent hoger op 142,38 dollar, bijna een vervijfvoudiging vergeleken met de 30 dollar die goed twee jaar geleden op de bordjes stond. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud