Advertentie

Wall Street slaat munt uit jobrapport

©AP

Een 'niet te warm, niet te koud' jobrapport stak Wall Street na een moeilijke week een hart onder de riem.

Een jobrapport dat perfect op temperatuur is - stevige jobcreatie, weinig tekenen van (loon)inflatie - gaf Wall Street een stevig zetje. De stevige arbeidsmarkt voedt het optimisme over de economie, terwijl tegelijk de Amerikaanse centraal bankiers duidelijk aangaven niet gehaast te zijn met nieuwe renteverhogingen zolang er geen tekenen zijn dat de inflatie echt aantrekt.

 De Dow Jones  sloot 0,9 procent hoger op 20.070 punten en herovert zo de behoorlijke weerbarstige grens van 20.000 punten. Goldman Sachs ging 4,5 procent hoger naar 240,95 dollar, nu president Trump vastbesloten lijkt de regelgeving voor de sector te versoepelen

Opvallendste stijger in de Dow was Visa . De kredietkaartenuitgever vertaalt sterke resultaten, mede dankzij de integratie van Visa Europe, in 4,6 procent winst naar een recordkoers van 86,08 dollar.

Minder goed verging het Amazon.com . Dat 's werelds grootste webwinkel fors geld zal uittrekken in warenhuizen, logistiek, Hollywood-studio's, marketing en personeel is nochtans niet echt een verrassing, maar keer op keer laat Wall Street zich verrassen door de mate waarin CEO Jeff Bezos lak heeft aan nettowinst. Het aandeel zakte 3,7 procent naar 809,77 dollar. 

De Canadezen komen! Volgens The Wall Street Journal bereidt Hudson's Bay Company (HBC) - de iconische Canadese retailer - een bod voor op de Amerikaanse warenhuisketen Macy's . HBC legde vorig jaar al de hand op een andere Amerikaanse keten die elk Newyorkse shoppingtoerist kent: Saks Fifth Avenue. Macy's trok een spurt van 6,4 procent naar 32,69 dollar. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud