Advertentie
Advertentie

Wall Street kent slechtste week in twee jaar

Dropbox beleefde zijn eerste handelsdag op de Nasdaq. ©AFP

Het Facebook-schandaal en zorgen over een handelsoorlog zadelde de Dow deze week met bijna 6 procent verlies op.

Na een positieve start keek Wall Street vrijdag weer tegen verlies aan. De Dow Jones verloor 1,8 heeft daarmee een weekverlies van 5,7 procent achter de rug. Om een slechtere beursweek te vinden, moeten we teruggaan tot januari 2016.

De markten waren in de ban van de tegenmaatregelen die China aankondigt tegen de laatste tarievenplannen van president Trump. Daarnaast dreigde Trump even met een veto voor de begroting wat de overheid opnieuw in 'shutdown' kon doen gaan.

Fake news

Kroger maakte vreemde kronkels tijdens de beursdag. De Amerikaanse winkelketen sprong uit het niets 13 procent hoger op de beurs van New York op basis van geruchten dat de winkelketen Target op het punt stond om Kroger over te nemen.

Niks van aan zo bleek later waarop het aandeel alle winst weer kwijtspeelde.

Chips

De Amerikaanse chipproducent Micron Technology  ging 7,3 procent lager op de Nasdaq wegens tegenvallende vooruitzichten voor de verkoopcijfers in het derde kwartaal. De kwartaalomzet zou op 7,2 miljard dollar uitkomen terwijl analisten 7,29 miljard dollar voorspellen.

Geen al te grote averij evenwel voor aandeelhouders. Het aandeel maakte in 1 jaar een indrukwekkende koersvlucht van 123 procent. Micron maakt chips voor velerlei toepassingen en surft daarmee op de populariteit van de internet of things waar alles met elkaar verbonden is en je bijvoorbeeld je bad kan laten vollopen met je smartphone.

Micron heeft geen last van het overaanbod aan chips door zijn gediversifieerd karakter. Volgens analisten bieden slimme auto's en de groei van datacenters Micron een mooie toekomst.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud