Wall Street sluit zwaar in het rood

De sombere vooruitzichten van de Federal Reserve en een wereldwijde golf van slechte economische nieuwtjes hebben voor een zware verkoopgolf gezorgd op Wall Street.

Ook de beslissing van de Fed om opnieuw staatspapier te gaan inkopen met geld uit vervallende hypotheekeffecten - in beleggerskringen ook wel quantitative easing light (QE Light) genoemd - kon niet enthousiasmeren, wel integendeel. De Dow sloot 2,5 procent in het rood op 10.378,83 punten. Alle 30 leden van de sterindex sloten met verlies. De S&P500 zakte 2,8  procent. De Nasdaq verloor 3 procent.

Beleggers zetten zich schrap voor een groeivertraging door aandelen van bedrijven die erg gevoelig zijn voor veranderingen in de economie te dumpen. Niet toevallig waren aluminiumreus Alcoa (-6,1% tot 10,66 dollar) en chemiebedrijf Du Pont (-3,9% tot 40,52 euro) bij de grootste verliezers in de Dow. Enkel verzekeraar Travelers (-0,8% tot 48,99 dollar) hield de rode cijfers min of meer binnen de perken.

Zelfs bedrijven die met sterker dan verwachte resultaten uitpakten, kregen slaag. Zo dook Walt Disney (-3% tot 34,22 dollar) in het rood, nadat het dinsdag nabeurs met aardige cijfers voor het tweede kwartaal op de proppen was gekomen.

Verzekeraar AIG (-3,6% tot 18,53 dollar) ging extra zwaar onderuit, nadat bekendraakte dat het consumentenleningenpoot American General Finance verkoopt aan investeringsmaatschappij Fortress Investment Group. Een verkoopprijs raakte niet bekend. Maar AIG zei wel dat het een last van 1,9 miljard dollar zal nemen in het derde kwartaal ten gevolge van de verkoop.

Macy’s (+5,9% tot 20,53 dollar) liet zich in positieve zin opmerken. Het tweede grootste warenhuis van de VS publiceerde sterke kwartaalcijfers en trok zijn winstverwachtingen op.

 

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud