Wall Street: Sonos keldert na eerste kwartaalrapport sinds beursnotering

De fabrikant van geluidsapparatuur Sonos kende een zwak kwartaal.

Handelszorgen houden Wall Street dicht bij de grond. Sonos keldert na teleurstellende kwartaalresultaten.

Het sentiment is bedrukt op Wall Street. Handelsgevoelige aandelen gaan lager. De Dow Jones noteert nagenoeg ongewijzigd. China heeft bij het Wereld Handelsagentschap (WHO) een aanvraag ingediend om de VS sancties op te leggen. Dat wil het doen omdat de VS zich niet aan een beslissing van het WHO houden omtrent dumpingpraktijken. 

De producent van geleuidsapparaten Sonos  noteert nog maar sinds 1 augustus op de beurs maar dondert vandaag meer dan 20 procent naar beneden. Dat gebeurt naar aanleiding van de kwartaalresultaten. Die waren niet bijster goed.

De omzet zakte met 6,6 procent op jaarbasis. Het aantal verscheepte speakers echter steeg met elf procent tot 886.000. Dat betekent dat er nog veel producten van Sonos onverkocht op de voorraadschappen liggen. 

In een toelichting meldt Sonos: 'Tijdens de roadshow merkten we dat veel investeerders wel de producten van Sonos kennen maar dat ze ons businessmodel niet begrijpen. We bouwen hardware en verbeteren de software erin na verloop van tijd. Onze omzet groeit dan ook op termijn omdat klanten steeds meer diensten en producten kopen.'

Gisteren steeg het aandeel zowat 13 procent in aanloop naar de resultaten. Dat verklaart de huidige koersval.

Enkele aandelen stijgen nu de orkaan Florence op koers ligt naar de Amerikaanse oostkust. Verschillende bouwaandelen tekenen een cynische stijging op. De verkoop van die bedrijven stijgt bij orkanen door de heropbouw nadien.

De verkoper van bouwmaterialen Home Depot  is de grootste stijger op de Dow Jones. Ook de verdeler van dakmateriaal Beacon Roofing Supply wint terrein. 

Nomura Instinet-analyit Romit Shah heeft vandaag het advies van Tesla  verlaagd van 'kopen' naar 'houden'. Hij vindt het aandeel niet langer 'investeerbaar'. Voorheen was hij een van Wall Streets grootste fans van Tesla.

Hij verlaagt eveneens het koersdoel van 400 naar 300 dollar. Als reden vernoemt hij 'het afwijkende gedrag van CEO Elon Musk'. Musk haalde herhaaldelijk het nieuws met minder fraaie berichten. Onlangs trad hij op in een podcastaflevering waarbij hij een joint rookte. 

Shah gelooft er wel nog altijd in dat Tesla de concurrentie kan kloppen en veel groter kan worden dan het nu is. Daarvoor is er wel beter leiderschap nodig. Analisten hebben hun twijfels of Tesla in staat is de vooropgestelde productiecijfers te halen. In een poging daartoe besliste Tesla twee kleuren te schrappen

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect