Wall Street straft slecht bedrijfsnieuws genadeloos af

De opening van de Brusselse vestiging van Abercrombie & Fitch ©BELGA

Ook Wall Street reageerde ontgoocheld op de flauwe woorden van ECB-voorzitter Mario Draghi. Maar het waren vooral tegenvallende bedrijfscijfers die zwaar werden afgestraft.

De Dow Jones eindigde 0,7 procent lager op 12.878,88 punten. De S&P500 verloor 0,8 procent tot 1.365,00 punten. Schermenbeurs Nasdaq kon aanvankelijk beter stand houden, maar moest uiteindelijk ook 0,4 procent lager tot 2.909,77 punten. Dat Draghi opnieuw de bal in het kamp van politici legde, leidde ook bij Amerikaanse beleggers tot teleurstelling.

In een dergelijk klimaat werd fors gereageerd op bedrijven die zowel in positieve als negatieve zin verrasten. Zo kreeg marktmaker Knight Capital een dreun van 62,8 procent to 2,58 dollar nadat het liet weten dat het losgeslagen algoritme, dat woensdag de voormiddaghandel op zijn kop zette, voor een factuur van 440 miljoen dollar zorgde.

Kledingketen Abercrombie & Fitch koos ook een slecht moment om met ontgoochelende cijfers te komen. Het bedrijf snoeit in zijn jaarprognose, en wijst daarvoor naar de aanhoudende crisis in Europa, waar de kledingketen een vijfde van zijn omzet haalt.

Analisten reageren scherp op het nieuws. 'Wij geloven dat de verzwakking niet alleen aan de economie kan toegeschreven worden', klinkt het tegenover persagentschap Bloomberg. 'Wij kunnen dan ook niet langer de aanhoudende fouten bij de uitvoering van de strategie blauw-blauw laten.' En de markt ging mee in die redenering. Het aandeel kreeg een tik van 14,6 procent tot 29,06 dollar.

Ook Facebook is nog niet aan het einde van zijn lijdensweg. Gisteren zakte het aandeel voor het eerst even onder de kaap van 20 dollar. Het verlies bedroeg uiteindelijk 4 procent tot 20,04 dollar

Helemaal aan het andere eind van het spectrum stond First Solar, dat 21,2 procent hoger koerste tot 17,93 dollar. 's Werelds grootste producent van dunnefilm-zonnepanelen pakte uit met een winstgroei van 81 procent. Een opgemerkte prestatie in een markt die geteisterd wordt door overaanbod en het terugschroeven van overheidssubsidies voor zonnepanelen. First Solar plukt de vruchten van zijn beslissing om de consumentenmarkt de rug toe te keren en zijn panelen te gebruiken in grote zonne-energieparken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud