Wall Street: Trump praat Dow in de prak

©AFP

Niet het banenrapport maar wel weerom dreigende taal van Trump wogen op de Dow.

Na de flukse remonte eerder deze week, herviel Wall Street vrijdag. De Dow Jones  zakte 2,3 procent naar 23.930 punten. Dat lijkt vooral ingegeven door onrust over de dreigende taal van president Trump, die met nieuwe handelssancties tegen China dreigt, ook Fed-voorzitter Jerome Powell droeg met een optimistische visie - en dus de boodschap dat er verdere renteverhogingen komen - bij aan de sombere stemming. 

Van het flauwe jobrapport voor maart liggen beleggers tot nader order niet té hard wakker.

James McCann, hoofdeconoom van de Britse vermogensbeheerder Aberdeen Standard Investments, legt uit waarom. 'Het cijfer voor maart is zwak, maar over de laatste drie of zes maanden gezien blijft de economie tegen een stevig tempo banen creëren. Globaal zijn er ook weinig tekenen van een sterk aantrekkende inflatie. Slotsom: er is weinig in dit rapport om de Amerikaanse centrale bank van hun huidig pad af te laten wijken'. 

In afwachting van het aanstormende cijferseizoen over het eerste kwartaal, was bedrijfsnieuws schaars. Meest opvallend aandeel was Incyte  , dat bijna 23 procent tuimelde naar 64,09 dollar. Een experimenteel kankermiddel van de farmagroep, epacadostat, faalde in een cruciale combinatie met een kankertherapie van Merck. Bedoeling was om het immuunsysteem van kankerpatiënten te versterken. Dat lukte niet: niet alleen slaagde epacadostat er niet in de groei van tumoren te stoppen, patiënten leefden ook niet langer. 

Een zware streep door de rekening van patiënten én beleggers. Het was dankzij epacadostat dat Incyte vaak genoemd werd als potentieel overnamekandidaat. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content