Advertentie
Advertentie

Wall Street: Twitter-zus is hoogvlieger

Square- en Twitter-topman Jack Dorsey ©REUTERS

Veel hipper dan Facebook, Tesla of Amazon is het minder bekende tech-aandeel Square.

Wall Street handelt vrijdag maar een half dagje, om zo het buffet van Thanksgiving Day rustig te kunnen verwerken. Op kousevoeten sloop de brede S&P500 naar een nieuwe recordkoers.

Daarbij werd het een handje geholpen door de onderliggende retailing index, die 0,7 procent hoger ging op Black Friday. Op die dag doet de Amerikaanse consument het helemaal niet rustig aan. Het aandeel van de hipste retailer van het moment - Amazon.com - sprong bijgevolg een dikke 2 procent hoger naar een verse recordkoers.

Maar Amazon is niet het hipste technologie-aandeel van het jaar. Alle aandacht van media en beleggers ten spijt, ging de beurskoers 'slechts' met de helft hoger sinds 2016. Dat is een pak beter dan de brave S&P500, die langzaam maar zeker records aan elkaar rijgt.

Maar verschillende technologiebedrijven die zich regelmatig in de kijker lopen doen het nog beter. Facebook en Netflix konden op die manier een iets grotere koersstijging afdwingen. Nog hoger prijkt de online betaaldienst PayPal, dat bijna verdubbelde op een jaar tijd. De Chinese evenknie van Amazon - Alibaba - verdubbelde ruimschoots, net als het conglomeraat Tencent.

Maar in alle discretie deed Square nog twee keer zo goed: het aandeel verdrievoudigde vlotjes, en noteert op een piekkoers. Zelfs voor Europese beleggers, die gehinderd werden door de stijging van de euro tegenover de dollar, bedraagt de koerswinst 220% op minder dan 11 maanden tijd. Begin oktober werd specialist in mobiele betaalsystemen - met behulp van kleine vierkante lezers - meer waard dan zusterbedrijf van oprichter Jack Dorsey. En toch gaat Square vooralsnog door het leven als "het andere bedrijf van Dorsey".

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud