Wall Street verlamd door cijferlawine

©Bloomberg

Wall Street startte na het lange weekend met bescheiden winst. Bij de binnenstromende resultaten houden mee- en tegenvallers elkaar grosso modo in evenwicht.

Wall Street ging maandag omzichtig uit de startblokken. De Dow Jones sloot 0,2 procent hoger naar 16.408 punten, voor Nasdaq was er 0,6 procent winst. Beleggers lijken even de adem in te houden voor de lawine aan bedrijfsresultaten later in de week met zeker in de technologiesector kleppers als Facebook en Apple.

Voor bedrijfsleiders lijkt Pasen een zeldzame gelegenheid om eens even écht de riem eraf te leggen, want in tegenstelling tot de voorbije paar maanden is er dit keer geen sprake van een Merger Monday. Vaak worden op maandag flink wat deals aangekondigd die beklonken zijn tijdens het weekend, als CEO's en een leger advocaten buiten de schijnwerpers van de grillige beursnotering overnames finaliseren.

Dat is nu dus niet het geval. Integendeel: volgens de zakenkrant The Wall Street Journal is in de laatste rechte lijn een fusie tussen de goudmijngroepen Newmont Mining en Barrick Gold afgesprongen. Toch lijken beleggers ervan uit te gaan dat Newmonts dagen als onafhankelijk bedrijf geteld zijn: het aandeel schoot 6,4 procent hoger naar 25,04 dollar. Barrick verloor uit vrees voor een stevig prijskaartje dan weer 3,8 procent.

Kimberly-Clark zakte 1,5 procent naar 110,83 dollar. De papiergigant - bekend van onder meer Scott-huishoudrollen, Huggies-luiers en Kleenex-doekjes - slaagde er nog maar eens louter via kostenbesparingen in een bescheiden winstgroei te boeken. De kwartaalomzet zakte 0,8 procent. Beleggers reageren ook ietwat ontgoocheld op het feit dat er weinig concreet nieuws was rond de geplande afsplitsing van de afdeling gezondheidszorg, de kleinste tak. Die spin-off zou bovendien mogelijk maar voor het vierde kwartaal zijn, terwijl Kimberly-Clark eerder het derde kwartaal als deadline stelde.

Een meevaller was dan weer Halliburton. De oliedienstenreus legde sterke cijfers voor en koerste 3,4 procent hoger naar 62,95 dollar, een record.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud