Wall Street verteert goed nieuws slecht

Het goede macro-economische nieuws uit de VS inspireerde de Amerikaanse beurzen niet. Beleggers vrezen integendeel dat de Amerikaanse goednieuwsshow de Fed zal aanzetten tot het uitstellen van een nieuw rondje monetaire versoepeling.

Alle ogen op Wall Street zijn deze week gericht op de Fed. Die maakt woensdagavond immers haar rentebeslissing bekend. Insiders hopen dat voorzitter Ben Bernanke dan het pad zal effenen naar een derde rondje geldcreatie in september, maar in afwachting van de beslissing van de centrale bankiers bewegen de Amerikaanse beurzen nauwelijks. De Dow zakte 0,5 procent tot 13.008 punten. De Nasdaq daalde slechts 0,2 procent.

De stilstand op de beurzen was opmerkelijk, gezien de stroom aan goed macro-economisch nieuws uit de VS vandaag. Zo bleek uit de Case-Shiller Index dat de huizenprijzen in de VS voor de vierde maand op rij gestegen zijn en uit de Conference Board Index dat het vertrouwen van Joe Sixpack is toegenomen. Het goede nieuws veroorzaakte echter geen hausse op de beurzen. Beleggers 'vrezen' dat het goed nieuws de Fed minder happig zal maken om snel tot actie over te gaan.

Ook Pfizer zond goed nieuw de wereld in. De Amerikaanse farmareus maakte in het tweede kwartaal van dit jaar een nettowinst van 3,25 miljard dollar. Dat is een kwart meer dan in dezelfde periode vorig jaar. 'En dat ondanks een omzetdaling van 9 procent', kondigde het bedrijf niet zonder trots aan. Dat cijfer is stevig aangetast door het aflopen van het patent op cholesterolremmer Lipitor en de verkoop van de babyvoedingstak Nutrition. Het aandeel steeg 1,4 procent naar 24 dollar.

Doe-het-zelf

De Canadese doe-het-zelf-keten Rona kondigde vandaag aan dat het een ongevraagd bod van haar Amerikaanse evenknie Lowe van de hand wijst. De bedrijfsleiding vindt het bod van 14,5 Canadese dollar per aandeel onvoldoende en niet in het belang van de aandeelhouders. Het aandeel Rona schoot in Toronto 13,7 procent hoger tot 13,50 Canadese dollar, onder de biedprijs dus. Het aandeel van Lowe verloor 5,5 procent tot 25,37 dollar.

De ziekteverzekeraar Humana kent vandaag zijn grootste koersdaling op één dag in drie jaar. Het aandeel verloor 12,7 procent tot 61,60 dollar. Dat is het gevolg van de bekendmaking van een stevige winstwaarschuwing. In het tweede kwartaal zakte de nettowinst jaar op jaar met 23 procent tot 356 miljoen dollar. Het management deelde mee dat de nieuwe klanten, die zich een weg vinden naar Humana dankzij de nieuwe ziekteverzekeringswet Medicare van president Obama, voor hogere kosten zorgen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud