Wall Street: welles-nietes rond Intel

©EPA

Wall Street koerste licht lager. Grote uitzondering was Intel, met dank aan een nieuw rondje geruchten rond een miljardenbod op Altera.

De Dow Jones sloot 0,6 procent lager op 18.011 punten. De rek is er al een tijdje uit: beleggers tobben over de afzwakkende economische groei, terwijl centraal bankiers duidelijke signalen uitsturen dat ze van plan blijven later dit jaar de rente te verhogen. Zwakke groei én hogere rente, dat is niet echt een combinatie die bevordelijk is voor een koopgolf. 

Volgens de jongste raming is de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal op jaarbasis met 0,7 procent gekrompen. Maar in het tweede kwartaal lijkt de economie weer op het groeipad beland: volgens de 'GDPnow'-indicator, een soort instant raming van de economie door het Fed-kantoor van Atlanta, zou het tweede kwartaal goed zijn voor 0,8 procent groei op jaarbasis. 

Grootste stijger bij de Dow was Intel. De chipgigant koerste 1,5 procent hoger naar 34,51 dollar. Volgens de New York Post zou na een maandenlang welles-nietes Intel dicht bij een bod van 15 miljard dollar op rivaal Altera staan. Altera spurtte prompt 4 procent hoger naar 48,85 dollar.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud