Advertentie

Wall Street: Yahoo scoort

©REUTERS

Wall Street zette een stap terug na de remonte van de voorbije dagen. Maar Yahoo trok zich daar niets van aan, met dank aan een strijdlustige CEO.

Na een stevig herstel de voorbije dagen vonden beleggers op Wall Street de tijd rijp voor een time-out. De Dow Jones verloor 0,9 procent, de Nasdaq 0,8 procent.

Op Nasdaq scoorde Yahoo met de grootste koersstijging in zes maanden. Yahoo maakte dinsdagavond over het derde kwartaal een omzetstijging bekend van 1,5 procent tot 1,09 miljard dollar. Dat was beter dan verwacht (1,05 miljard dollar). De kwartaalwinst kwam uit op een onwaarschijnlijke 6,77 miljard dollar, maar dat was dankzij de meerwaarde op de gedeeltelijke verkoop van het belang in de Chinese e-commercereus Alibaba.

Tijdens een conference call diende CEO Marissa Mayer de aandeelhoudersactivist Starboard Value van antwoord. Vorige maand drong Starboard aan op een splitsing van het bedrijf. 'We hebben een duidelijke overnamestrategie voor groei en we willen de waarde voor aandeelhouders maximaliseren', zei Mayer. De CEO ging ook impliciet in op de onrust bij beleggers als zou het bedrijf de miljardenbonanza die Alibaba opleverde, verbrassen aan ondoordachte overnames. Mayer stipte aan dat sinds ze midden 2012 aan het roer kwam, slechts 1,6 miljard dollar spendeerde aan overnames. Dat is minder dan een kwart van de 7,7 miljard die Yahoo spendeerde aan eigen aandelen. Met andere woorden: op goed twee jaar heeft Yahoo bijna een kwart van zichzelf opgekocht. Yahoo klom 4,5 procent naar 41,99 dollar. 

Aan het andere uiteinde bengelde de biotechnologiereus Biogen Idec. Beleggers reageerden geschrokken op het overlijden, als gevolg van een zeldzame hersenaandoening, van een patiënt die al vier jaar het goed verkopende multiplesclerosemiddel Tecfidera nam. Het aandeel tuimelde 5,4 procent naar 309,07 dollar. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud