Wall Street : Zege voor 'Big Data'

Wall Street kende gisteren een relatief windstille dag, zo vlak voor het verlengd weekend. Die rust was er niet voor het Amerikaanse softwarebedrijf Splunk, dat zich bezighoudt met de analyse van 'big data'. Het aandeel knalde 20 procent hoger.

Wall Street bewoog gisteren amper. Maandag is het Labor Day en de beleggers waren met hun hoofd blijkbaar al bij dat verlengd weekend. De koersbewegingen varieerden tussen 0,1 procent verlies (Dow Jones) en 0,3 procent winst (Nasdaq). De brede markt S&P500 deed er 0,2 procent bij.

De enige echte uitgesproken stijger was het softwarebedrijf Splunk Dat bedrijf is een van de voorlopers in de analyse van ‘big data’.  Door het real-time ontleden van massale hoeveelheden internetgegevens kan Splunk zijn klanten helpen hun dienstverlening aan de consument te verbeteren.

Splunk kende gisteren de sterkste stijging van de afgelopen negen maanden. Het aandeel klokte af op 54,07 dollar, een winst van bijna 20 procent.Die winst had het te danken aan de puike resultaten die het bedrijf kon voorleggen. Voor dit jaar verhoogt het bedrijf zijn omzetprognose van 402 à 408 miljoen naar 423 à 428 miljoen dollar.

In het tweede kwartaal groeide de omzet met meer dan 52 procent tot 101,5 miljoen.Het klopte daarmee de analistenverwachtingen.Het gaat Splunk - dat dit jaar grote klanten binnenhaalde zoals Dell en de Portugese bank Banco BPI - dus voor de wind.De beleggers beloonden dat met een stevige winst.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud