Nasdaq op record

©EPA

Oplopende inflatie voedt op Wall Street veeleer het optimisme over de economie, dan dat ze de zorgen over de stijgende rente aanwakkert.

Wall Street heeft de minder dag van woensdag helemaal verteerd. De Dow Jones herstelde 0,9 procent naar 24.925 punten, Nasdaq finishte zelfs op een record. 

Ook het bericht dat de Amerikaanse inflatie met 2,9 procent naar het hoogste peil in zes jaar is gestegen, lijkt vooral het optimisme over de economie te voeden. 'De economie groeit tegen een tempo van 4 procent, de inflatie nadert snel 3 procent en de arbeidsmarkt is in vijftig jaar niet meer zo sterk geweest. Bijgevolg kan de Federal Reserve alle zorgen over de handel ten spijt de rente blijven optrekken', concludeert ING-econoom James Knightley. 

De opvallendste daler op Wall Street was Broadcom . De chipontwikkelaar tuimelde 14 procent naar 209,33 dollar. Analisten krabben zich in de haren bij de 19 miljard dollar cash die CEO Hock Tan op tafel legt voor CA, het vroegere Computer Associates dat nog altijd het gros van de inkomsten uit mainframesoftware haalt. 

Het wekt een beetje de indruk dat Hock Tan, een seriële overnemer, na de afgeblokte deal voor Qualcomm nu op het eerste, beste passerend doelwit schiet. Beurshuis Evercore noemt het 'verlies van focus' erg zorgwekkend. SunTrust heeft meer begrip en stipt aan dat niet de eerste 'bizarre deal' is van Tan. 'Haters gonna hate, maar houd voor ogen dat players gonna play'. Met andere woorden: deals zitten in het DNA van de CEO en hij heeft op dat vlak een stevige reputatie opgebouwd. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content